Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli Bulgur Pilavı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir tencereye su koyarak mercimekleri haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız mercimekleri süzüyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  3. Geniş bir tavaya yada tencereye sıvı yağını ekleyin ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
  4. Daha sonra salçayı da ekleyin ve kavurun.
  5. Yıkanmış bulguru da ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  6. Daha sonra mercimekleri ekleyin tuz ek edip 2 buçuk su bardağı kadar su ek edin şöyle bir karıştırın.
  7. Kaptığını kapatın ve pişmeye bırakın.
  8. Suyunu çekmeye yanlışsız altını kısın ocağın sıcaklığında dursun. Büsbütün suyunu çektikten sonra bi 15-20 dakika daha dinlenmesine müsaade verin.
  9. Başka bir tavada tereyağını eritiyoruz ve kızartıyoruz.
  10. Tereyağını pilavın üzerinde gezdirip pilavı şöyle bir karıştırıp dinlenmesi için kapağını geri kapatıyoruz.
Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,706Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt