
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı (200 mlt’lik) iri taneli bulgur
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurlar güzelce yıkanır ve süzülür.
- Bir tencereye soğan konur ve kısık ateşte biraz solunca üzerine yağlar ilave edilir, bir miktar kavrulunca biberler konur onlarda kavrulur.
- Sonra sırasıyla salçalar, domates, baharatlar, mercimek ve bulgur eklenip bir miktar daha kavrulur.
- Üzerine dört buçuk su bardağı sıcak su eklenir.
- Önce yüksek ateş sonra kısık ateşte pişirilir.
- Üzerine kağıt havlu konup, bir miktar dinlendirilir ve servis yapılır.
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı