iltasyazilim
FD Üye
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı iri bulgur
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 orta boy kuru soğan
*34 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı paprika biberi
*2 5 3 su bardağı sıcak su
*1 adet tavuk ya da et bulyon
*1 tatlı kaşığı domates ve ya biber salçası
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 küçük kabuğu soyulmuş domates
*Tuz
*Arzuya göre pul biber
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yapışmaz bir tencere ya da tavada önce sıvı yağ koyalım ve soğanı yemeklik küp küp doğrayalımKavuralımRenk almasın suyunu salsın
Sora tereyağını da ekleyelim ve biberleri doğrayalımKavurmaya devamSoğanlar renk aldığında salçayı ilave edelimArdından domatesleri küp küp doğrayalımİlave edelim ve harmanlansın 3 dk kavuralımArdından mercimek ve bulguru sudan geçirip tavaya ekleyelim KarıştıralımBiraz alt üst harmanlansınArtık suyu koyabiliriz
Bulyonu sıcak suda eritip tavaya sıcak suyu ekleyelimTuzunu ilave edelimKapağını kapatıp suyu çekene kadar pişirelimSuyu çektimi altını kapatıp üzerine bir bez örtüp 10 dk dinlendirelim
Afiyet olsun
*1 su bardağı iri bulgur
*1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 orta boy kuru soğan
*34 adet yeşil biber
*1 adet kırmızı paprika biberi
*2 5 3 su bardağı sıcak su
*1 adet tavuk ya da et bulyon
*1 tatlı kaşığı domates ve ya biber salçası
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 küçük kabuğu soyulmuş domates
*Tuz
*Arzuya göre pul biber
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Yapışmaz bir tencere ya da tavada önce sıvı yağ koyalım ve soğanı yemeklik küp küp doğrayalımKavuralımRenk almasın suyunu salsın
Sora tereyağını da ekleyelim ve biberleri doğrayalımKavurmaya devamSoğanlar renk aldığında salçayı ilave edelimArdından domatesleri küp küp doğrayalımİlave edelim ve harmanlansın 3 dk kavuralımArdından mercimek ve bulguru sudan geçirip tavaya ekleyelim KarıştıralımBiraz alt üst harmanlansınArtık suyu koyabiliriz
Bulyonu sıcak suda eritip tavaya sıcak suyu ekleyelimTuzunu ilave edelimKapağını kapatıp suyu çekene kadar pişirelimSuyu çektimi altını kapatıp üzerine bir bez örtüp 10 dk dinlendirelim
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.