Mercimek Boreği Tarifi
Mercimekli Boreğin resımli tarifi
Mercimekli borek nasıl yapılır
imagesmercimekliborektarifiveresimliyapilisi5ad446d5e6cd7
Malzemeler
* 3 yufka
* 2 soğan
* 200 gr kıyma
* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
* Margarin + Sıvı yağ
* Tuz, karabiber, pulbiberve 1 demet maydanoz (isterseniz)
Tarifi:
Boreğimizin icini hazırlamak icin; kucuk doğradığımız soğanlarımızı bir tavada biraz yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz Soğanlarımız pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Kıymamız da kavrulduktan, onceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeğimizi, tuz ve karabiberimizi, acı seviyorsak pul biberimizi ekleyip birkac dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra icine ince ince doğradığınız maydanozlarıda ekleyebilirsinizYufkamızı serip uzerine cok az yağ ekliyoruz Yufkamızın bir kenarına hazırladığımızın harcın 13 unu koyuyoruz ve yufkanın 4 kenarını bir kare oluşturacak şekilde iceriye doğru katlıyoruz Yufkamızı kare haline getirdikten sonra, harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz Diğer yufkalarımızıda bu şekilde katladıktan sonra, rulolarımızı yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz Uzerlerine yumurta sarısı surup 190 C’ye ısıttığımız fırınımızda uzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz Boreklerimiz hafif ılındıktan sonra rulolarımızı 2′şer parmak genişliğinde keserek servis ediyoruz
Mercimekli Boreğin resımli tarifi
Mercimekli borek nasıl yapılır
imagesmercimekliborektarifiveresimliyapilisi5ad446d5e6cd7
Malzemeler
* 3 yufka
* 2 soğan
* 200 gr kıyma
* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
* Margarin + Sıvı yağ
* Tuz, karabiber, pulbiberve 1 demet maydanoz (isterseniz)
Tarifi:
Boreğimizin icini hazırlamak icin; kucuk doğradığımız soğanlarımızı bir tavada biraz yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz Soğanlarımız pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Kıymamız da kavrulduktan, onceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeğimizi, tuz ve karabiberimizi, acı seviyorsak pul biberimizi ekleyip birkac dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra icine ince ince doğradığınız maydanozlarıda ekleyebilirsinizYufkamızı serip uzerine cok az yağ ekliyoruz Yufkamızın bir kenarına hazırladığımızın harcın 13 unu koyuyoruz ve yufkanın 4 kenarını bir kare oluşturacak şekilde iceriye doğru katlıyoruz Yufkamızı kare haline getirdikten sonra, harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz Diğer yufkalarımızıda bu şekilde katladıktan sonra, rulolarımızı yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz Uzerlerine yumurta sarısı surup 190 C’ye ısıttığımız fırınımızda uzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz Boreklerimiz hafif ılındıktan sonra rulolarımızı 2′şer parmak genişliğinde keserek servis ediyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.