Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mercimek
- 1.5 su bardağı ince bulgur
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı nane
- 1.5 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 5 su bardağı su
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yarım çay bardağı sıvı yağ
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel bir orta uzunluk tencereye yıkanmış 2 bardak mercimekleri koyalım.
- Ardından 5 bardak su ekleyip kaynamaya bırakın .
- Kaynayıp suyunu çeken mercimeğe 1/5 bardak ince bulguru ek edin ve karıştırın.
- Ardından 10 dakika dinlendirin o sırada maydanoz ince ince doğrayın ve bir kapta bekletin sonrada sosu hazırlayın.
- Sosun hazırlanışı; Orta uzunluk soğan küp formunda doğrayın akabinde bir tavada sıvı yağ ile kavrulur.
- Ardından salçayı ek edin ve 5 dakika daha pişirin akabinde 10 dakika dinlendirin.
- 2-dinlendirdiğimiz mercimek ve sosu akabinde maydanozu ,tuzu, kırmızı biberi ve naneyi bir kapta yeterlice katıp yoğuralım.
- Ardından form verip bir tabağa koyabilirsiniz afiyet olsun.