bilgisayarci
FD Üye

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağından 1 parmak eksik köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-2 demet maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kırmızı mercimek yıkanır tencereye alınır.
- Üzerine su dökülerek suyunu çekene kadar haşlanır .
- Haşlanan mercimeği üzerine köftelik bulgur eklenir ocağın altı kapatılır.
- 15 – 20 dakika dinlendirilir.
- Soğan ince ince doğranır yağda kavrulur.
- Kavrulan soğanın içine salça eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Üzerine doğranmış maydanoz eklenir ocağın altı kapatılır.
- Dinlendirdiğimiz mercimek ile köftelik bulguru içine kavurduğumuz soğan eklenir.
- Üzerine kimyon karabiber pul biber tuz eklenir yoğrulur.
- Yoğrulan mercimek köfteye form verilir servis edilir.