elektronikci
FD Üye

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 tane yeşil soğan
- Sıvı yağ
- Limon
- Tuz
- 2 su bardağı su
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 bardak mercimeği 2 su bardağında haşlayalım.
- Yumuşayınca 1 bardak köftelik ince bulguru ekleyip ağzını kapatıp dinlendirelim.
- Yağı tavaya koyup doğranan soğanı ve 2 diş sarımsağı kavuralım.
- İçerisine salçayı ekleyip biraz soğanla kavuralım.
- Dinlenen mercimek ve bulguru, salçalı soğanla karıştıralım.
- İnce ince doğranan yeşil soğanı içerisine karıştıralım bir limon suyunu sıkalım içerisine karıştıralım. Ele form verip marulla servis edebilirsiniz.