
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimeği yıkayıp geniş bir tencereye alıyorum.
- Üzerine 3 su bardağı suyu döküp haşlıyorum. Suyunu çekince altını kapatıp bulguru ekliyorum ve kapağını kapatıyorum.
- Yarım saat dinlenmeye bırakıyorum.
- Bir tavada zeytinyağını döküp küp küp doğradığım soğanı kavuruyorum. Uygunca kavrulunca salçayı ekleyip kavuruyorum.
- Tencereye ekliyorum.
- Tuzunu ve baharatını ekleyip yoğuruyorum.
- En son doğradığım maydanozu da ekleyip tekrar yoğuruyorum.
- Form verip servis ediyorum. Afiyet olsun
.