
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağ yada ayçiçek yağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 1 adet limon
- Yarım bağ maydanoz ve var ise taze soğan
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kırmızı mercimek üzerini geçecek kadar su eklenip yumuşayana kadar haşlanır.
- Büsbütün suyunu çekmeden ocaktan alınır ve üstüne bulgur eklenip karıştırılıp ağzı kapalı bir formda 15 dakika dinlendirilir.
- Küp formunda doğradığımIz soğan yağda kavrulur pembeleşince salça ve baharatlar eklenip kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir.
- Daha sonra ılıyan soğan karışımı bulgur ve mercimeğin içine ek edilir az geldiyse biraz daha yağ eklenip yoğrulur. Son olarak maydanoz, taze soğan ve limon eklenerek hal verilir. Afiyet olsuun.