
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1,5 su bardağı ince köfteli bulgur
- 2-3 yemek kaşığı ayçiçek yağı ya da zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
- 1 demet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Tuz
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- Yıkadığımız mercimekleri bir tencereye alarak üzerine suyu ek edelim, yumuşayana kadar haşlayalım.
- Suyunu çeken mercimeğin üzerine bulguru ekleyip karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp 30 dk dinlenmeye bırakalım.
- Mercimekler dinlenirken uygun bir tavanın içine sıvı yağımızı koyalım.
- Doğradığımız soğanları koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine biber ve domates salçasını ekleyip 1-2 dk daha kavurduktan sonra 1 çay bardağı suyu ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız salçalı sosu dinlenen mercimeğin üzerine ekleyip güzelce yoğuralım.
- İnce kıydığımız taze soğan ve maydanozu da ekleyip yoğuralım.
- Köftelerimize halini verelim ve tabağımıza dizelim. Afiyet olsun.