
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım su bardağı ince bulgur
- 1 kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- Mercimeği 2 su bardağı suda haşlayalım.
- Mercimekler yumuşadığında altını kapatıp üstüne bulguru ekleyelim, karıştıralım ve yarım saat kadar kapağı kapalı bir formda bulgurların şişmesini bekleyelim.
- Başka bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları kavuralım.
- Üstüne salçayı da ekleyip 2-3 dk kadar kavurup altını kapatalım.
- Yumuşayan bulgur ve mercimeklerin sıcaklığı geçtiğinde tüm gereçleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Elimizle ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp biçim verelim. Afiyet olsun.