
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı mercimek
- Yarım su bardağından biraz fazla ince bulgur
- 1,5 su bardağı su
- 1 soğan
- 1 yemek kalığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 3-4 afet taze soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, kimyon, pulbiber, karabiber
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel mercimeği suda haşlayın, suyunu çekince altını kapatın ve bulguru ekleyip tencerenin kapağını kapatarak yarım saat yumuşaması için bekletin.
- Bu sırada öteki bir tavada doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurun sonra salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra altını kapatın.
- Mercimek ve bulgurun sıcağı gittikten sonra biraz yoğurun, sonrasında salçalı soğanı üzerine ekleyip yoğurmaya devam edin.
- Son olarak da maydanoz, taze soğan, tuz ve baharatları da ekleyip form verin. Afiyet olsun.