iltasyazilim
FD Üye
Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 orta boy patates
*1 5 su bardağı köftelik bulgur
*4 su bardağı su
*1 iri soğan
*2 diş sarmısak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates*salçası
*Yarım demet maydanoz
*23 çay bardağı zeytinyağı
*Yarım çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*İsteğe göre biraz tuz
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimeği güzelce yıkayıp tencereye alalım ve patatesi soyup iri iri doğrayalım tencereye ekleyelim, üzerine 4 su bardağı suyu koyup, mercimek ve patates iyice yumuşayana kadar pişirelim*Diğer taraftan bulguru yoğurma kabına alalım ve mercimeği suyuyla beraber bulgurun üzerine dökelim, patatesler sıcakken ezerek karıştıralım, üzerini örtelim ve bulgurun yumuşamasını bekleyelim,*Diğer tarafta soğanı küçük doğrayalım ve soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavuralım, küçük doğradığımız sarımsağı ekleyelim, onuda biraz kavurduktan sonra salçasını ekleyip iyice yedirelim, baharatlarını ve ekşisini ekleyip altını kapatalım, salçalı sosumuzu da bulgurun üzerine döküp elimizi yakmadan yavaş yavaş yoğuralım, ince kıydığımız maydanozu ilave edip*çiğ köfte sıkar gibi köfteler yapalım,*Marul döşenmiş servis tabağına dizip servis edin
Servise hazır afiyet olsun
Mercimek köftesinin kıvamını çoğunlukla tutturamayız İşte tamda bu noktada dikkat etmemiz gereken noktayı açıklıyorum Arkadaşlar mercimek köftesi yaparken dikkat edeceğiniz en önemli nokta, mercimeği fazla ıslatmamaktır yani fazla sulu olmayacak, çok ıslatılan mercimek, sosta eklenince cıvır ve şekil verilmez bir hal alır bu yüzden ıslandıktan sonra bulgur kuru bir pilav gibi olmalıdır
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 orta boy patates
*1 5 su bardağı köftelik bulgur
*4 su bardağı su
*1 iri soğan
*2 diş sarmısak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates*salçası
*Yarım demet maydanoz
*23 çay bardağı zeytinyağı
*Yarım çay kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*İsteğe göre biraz tuz
Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimeği güzelce yıkayıp tencereye alalım ve patatesi soyup iri iri doğrayalım tencereye ekleyelim, üzerine 4 su bardağı suyu koyup, mercimek ve patates iyice yumuşayana kadar pişirelim*Diğer taraftan bulguru yoğurma kabına alalım ve mercimeği suyuyla beraber bulgurun üzerine dökelim, patatesler sıcakken ezerek karıştıralım, üzerini örtelim ve bulgurun yumuşamasını bekleyelim,*Diğer tarafta soğanı küçük doğrayalım ve soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavuralım, küçük doğradığımız sarımsağı ekleyelim, onuda biraz kavurduktan sonra salçasını ekleyip iyice yedirelim, baharatlarını ve ekşisini ekleyip altını kapatalım, salçalı sosumuzu da bulgurun üzerine döküp elimizi yakmadan yavaş yavaş yoğuralım, ince kıydığımız maydanozu ilave edip*çiğ köfte sıkar gibi köfteler yapalım,*Marul döşenmiş servis tabağına dizip servis edin
Servise hazır afiyet olsun
Mercimek köftesinin kıvamını çoğunlukla tutturamayız İşte tamda bu noktada dikkat etmemiz gereken noktayı açıklıyorum Arkadaşlar mercimek köftesi yaparken dikkat edeceğiniz en önemli nokta, mercimeği fazla ıslatmamaktır yani fazla sulu olmayacak, çok ıslatılan mercimek, sosta eklenince cıvır ve şekil verilmez bir hal alır bu yüzden ıslandıktan sonra bulgur kuru bir pilav gibi olmalıdır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.