Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimek Köftesi (Macun Kıvamıda)

Mercimek Köftesi (Macun Kıvamıda)
0
39

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Mercimek Köftesi (Macun Kıvamıda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince bulgur ( tam doldurmayın,1 ,parmak eksik)
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 kol taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pulbiber, sumak(1 er tatlı kaşığı kullandım )
  • 1 adet limon suyu

Mercimek Köftesi (Macun Kıvamıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mercimek yıkanır ve üzerine su ek edilir.
  2. İçerisine 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenir. Birlikte pişerse rengi ve aroması daha yeterli oluyor.
  3. İyice pişirilir ve ezilecek kıvama gelince bulgur eklenir.
  4. Karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
  5. Kuru soğan incecik kıyılır ve sıvı yağda kavrulur.
  6. Salçalar eklenir ve birkaç dakika daha kavrulur.
  7. Soğuyan mercimekli harç geniş bir tepsiye alınır ve 5 dakika kadar yoğurulur.
  8. Salçalı sos gelmeden yoğurunca kıvamı çok daha hoş olur.
  9. Salçalı sos ve baharatlar eklenir ve birlikte hamur kıvamına gelene dek yoğurulur.
  10. İstenen kıvam elde edince limon suyu ve kıyılmış yeşillikler eklenir.
  11. Yeşilliklerle birlikte biraz daha yoğurulur ve form verilir.
  12. Şekillendirme sırasında elinizi yavaşça yağlamak parlaklık verir .
Tuz ve baharatları kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın. Afiyet olsun ????❤️.

Mercimek Köftesi (Macun Kıvamıda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt