bilgisayarci
FD Üye

Mercimek Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 3 kol taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası (Acı yahut tatlı size kalmış)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet limon suyu
Mercimek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1.5 su bardağı mercimek ve 4 su bardağı su tencereye alınır, mercimekler püre haline gelene kadar haşlanır.
- Piştikten sonra ocaktan alınır 1. 5 su bardağı köftelik bulgur eklenir karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır ve 15 dakika bulgurlar şişene kadar bekletilir.
- Kuru soğan yemeklik doğranır yarım su bardağı ayçiçek yağı ile kavrulur 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası soğanlara eklenir 1-2 dakika daha kavrulur, altı kapatılır.
- Mercimeğimiz bir kaba alınır içine salçalı kuru soğan harcı, ince doğranmış taze soğan ve maydanoz,2 tatlı kaşığı tuz,2 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı karabiber,2 tatlı kaşığı pul biber,1 adet limon suyu eklenir ve yoğurulur.
- Şekil verilip servis edilir. Herkese afiyet olsun.