Mercimek Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı su
- 1.5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet iri soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Maydonoz
- Yeşil soğan(sadece yeşil kısmı)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
- 1 adet limon suyu
- İsteğe nazaran nar ekşisi
Mercimek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimek yıkanarak su ile haşlamaya bırakılır.
- Mercimeğin suyu çekmeye başlayıp biraz inçinde su kalmasına yakın bulgur ek edilip karıştırılır.
- Su tamamiyle çekilince altı kapatılıp yarım saat dinlendirilir.
- Diğer bir yerde soğanlar ince doğranıp sıvı yağda kavrulur.
- Kavrulan soğanlara salçalar ek edilip 5 dakika sonra altı kapatılır.
- Dinlenen mercimeğe soğanlar ek edilir (soğanların biraz soğuması beklenir).
- Akabinde baharatlar ek edilip uygunca yoğurulur.
- En son yeşillikler limon suyu ve nar ekşisi katılıp yoğurulur ve istenen hal verilir. Afiyetle
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.