Mercimek İle Unsuz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 avuç maydanoz
- 1 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı tulum peyniri
Mercimek İle Unsuz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bu tanımı yapmak için akşamdan 1 su bardağı mercimek ıslatın. Tıpkı gün yapmak isterseniz mercimekleri kaynar suya koyun ve 4 saat daha fazla yahut daha az bekleyin.
- Fırını 150 derecede açın (Isıtmak için)
- Bir mikser alıp yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Üzerine mercimekleri ekleyip karıştırın.
- Herşeyi alın ve bir kaseye koyun.
- Kabartma tozu ekleyin, maydanozu ekleyin, peyniri ekleyin, bir tatlı kaşığı tuz ekle.
- Her şeyi bir biraz yağlı kalıba koyun.
- 180 derecelik fırına koyun ve 55 dakika bekleyin. Kalıbı fırının tabanına yerleştirin. Fırına nazaran değişir, daima denetim edin. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.