
Mercimek İle Unsuz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 avuç maydanoz
- 1 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı tulum peyniri
Mercimek İle Unsuz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bu tanımı yapmak için akşamdan 1 su bardağı mercimek ıslatın. Tıpkı gün yapmak isterseniz mercimekleri kaynar suya koyun ve 4 saat daha fazla yahut daha az bekleyin.
- Fırını 150 derecede açın (Isıtmak için)
- Bir mikser alıp yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Üzerine mercimekleri ekleyip karıştırın.
- Herşeyi alın ve bir kaseye koyun.
- Kabartma tozu ekleyin, maydanozu ekleyin, peyniri ekleyin, bir tatlı kaşığı tuz ekle.
- Her şeyi bir biraz yağlı kalıba koyun.
- 180 derecelik fırına koyun ve 55 dakika bekleyin. Kalıbı fırının tabanına yerleştirin. Fırına nazaran değişir, daima denetim edin. Afiyet olsun ????