Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası
0
23

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 diş küçük sarımsak
  • 1 çay bardağı mercimek
  • 2 litre su sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanı yemeklik olacak halde küçük küçük doğruyoruz. Sarımsağı rendeliyoruz.
  2. Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
  3. Eriyen yağın içerisine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp soğanlar hafif pembeleşene kadar biraz kavuruyoruz.
  4. Daha sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Unun hafif kokusu çıkınca yıkadığımız mercimeği ekleyip bir kaç defa karıştırıyoruz.
  6. Son olarak sıcak suyu da ekleyip zerdeçal karabiber ve tuzunu koyuyoruz.
  7. Çorbamızı kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  8. Mercimekler yumuşayınca blenderla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
  9. Çorbamızı kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  10. Dilerseniz üzerine tereyağında kızdırdığınız pul biberi gezdirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,388Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt