bilgisayarci
FD Üye

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça (domates, biber fark etmez)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 litre sıcak su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çorbamızın yapımı için sıvı yağı tencereye alınarak yemeklik doğranan soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlarımıza salça ekleyip kavurmaya devam edelim. Kavrulduktan sonra küp küp doğranmış havuç ve patatesi ilave edelim. Daha sonra iyice yıkanıp suyu süzülen mercimekler ilave edilir. (bazı tariflerde kıvam için un kullanılıyor ben onun yerine patates kullanıyorum. ).
- Üzerine su eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Çorbamız kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra mercimekler ve havuçlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
- Çorba piştikten sonra el blenderı ile güzelce ezilir. Ben blendırdan sonra bir kez de süzgeçten geçiriyorum daha ince yapılı oluyor.
- Karabiber, tuz eklenir ve karıştırılır. 5 dakika daha pişirelerek ocaktan alınır.
- Bu arada küçük bir tavaya iki yemek kaşığı tereyağı alınır, kızdırılır ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber eklenerek ocaktan alınır.
- Mercimek çorbası servis kasesine alındıktan sonra üzerine kırmızı biberli sos gezdirilir ve bir dilim limon ile servis edilir.
Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı