Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası
0
38

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
mercimek-corbasi.jpg

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu
  • 3 bardak su
  • Tereyağı
  • Tuz

Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Genişçe bir tencereye piştiğinde belenderdan geçecek büyüklükte doğradığımız havuç, patates ,soğanı alalım.
  2. İyice yıkadığımız kırmızı mercimeği üstüne ekleyelim.
  3. Tencereye koyduğumuz malzemelerin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşte mercimekler açılana kadar 15 dakika kaynatalım.
  4. Karışım biraz soğuyunca pürüzsüz hale gelene kadar blendırdan geçirelim.
  5. Ayrı bir tencereye aldığımız tereyağı ve biber salçasını kavuralım.
  6. Salça kavrulunca blendırdan geçirdiğimiz karışımı salçanın üstüne ekleyelim.
  7. Karışım çok koyu olacaktır bir bardak kaynar su ekleyerek biraz açalım.
  8. Ayrı bir kasede un ve limon suyu yarım bardak ılık suyu çırpma teli ile karıştıralım.
  9. Yaptığımız terbiyeyi çorbanın içine çırpma teli ile çırparak ekleyelim.
  10. Çorbanın kıvamını sevdiğiniz gibi kaynar su ekleyerek açabilirsiniz.
  11. Tuzunu ilave edelim.
  12. Kaynadıktan sonra bir 5 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakalım daha sonra servise hazır.
Not: blendırdan çektiğimiz karışım oldukça koyu bir ön hazırlıktır. Ölçüleri 2 katı ölçü yaparsanız yarısını ayırıp buzlukta dondurup daha sonra salça kavurup çorba haline getirmek için kullanabilirsiniz.

Not: unu mercimek çökmesin diye koyuyoruz. Dilerseniz çorbada patates olduğu için un koymayabilirsiniz.

Not: çorbanızın rengi daha sarı olsun isterseniz biber salçası eklemeyebilirsiniz.

Not: mercimek çorbası bekledikçe koyulaşan bir çorbadır. Tekrar ısıttığınızda kaynar su ilave ederek dilediğiniz gibi koyuluğunu açabilirsiniz.

Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt