
Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
- 3 bardak su
- Tereyağı
- Tuz
Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Genişçe bir tencereye piştiğinde belenderdan geçecek büyüklükte doğradığımız havuç, patates ,soğanı alalım.
- İyice yıkadığımız kırmızı mercimeği üstüne ekleyelim.
- Tencereye koyduğumuz malzemelerin üstünü 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşte mercimekler açılana kadar 15 dakika kaynatalım.
- Karışım biraz soğuyunca pürüzsüz hale gelene kadar blendırdan geçirelim.
- Ayrı bir tencereye aldığımız tereyağı ve biber salçasını kavuralım.
- Salça kavrulunca blendırdan geçirdiğimiz karışımı salçanın üstüne ekleyelim.
- Karışım çok koyu olacaktır bir bardak kaynar su ekleyerek biraz açalım.
- Ayrı bir kasede un ve limon suyu yarım bardak ılık suyu çırpma teli ile karıştıralım.
- Yaptığımız terbiyeyi çorbanın içine çırpma teli ile çırparak ekleyelim.
- Çorbanın kıvamını sevdiğiniz gibi kaynar su ekleyerek açabilirsiniz.
- Tuzunu ilave edelim.
- Kaynadıktan sonra bir 5 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakalım daha sonra servise hazır.
Not: unu mercimek çökmesin diye koyuyoruz. Dilerseniz çorbada patates olduğu için un koymayabilirsiniz.
Not: çorbanızın rengi daha sarı olsun isterseniz biber salçası eklemeyebilirsiniz.
Not: mercimek çorbası bekledikçe koyulaşan bir çorbadır. Tekrar ısıttığınızda kaynar su ilave ederek dilediğiniz gibi koyuluğunu açabilirsiniz.
Mercimek Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı