Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 orta uzunluk soğan
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- Tuz
- 2 litre su
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ ile unu kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış 1 adet orta uzunluk soğanı atın ve biraz daha kavurun.
- Güzelce yıkanmış 1, 5 su bardağı kırmızı mercimeği ekleyin. Damak zevkinize nazaran tuzu ayarlayın.
- Üstüne 2 litre kaynamış su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
- Şayet çorbanız katılaşırsa üstüne bir ölçü daha kaynamış su ekleyin. Çorbayı blenderdan geçirin.
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin ve karıştırın. İşte enfes lokanta adabı mercimek çorbanız hazır. Afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.