
Mercimek Çorbası (Çok Basit) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
Mercimek Çorbası (Çok Basit) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle, evvelden temizlediğimiz ve küp küp doğradığımız patates, soğan ve havucu tencerede 5 dk kavuruyoruz.
- Yıkanmış olan, mercimeği tencereye ek edip, 3 dk daha kavuruyoruz.
- Üzerine kaynamış yaklaşık 2 lt su ve evvelce yapıp buzluğa koyduğum ilik suyundan ek ediyoruz. (su çok koymayınız, şayet katı olursa sonra su ek etmesi daha kolay olur).
- 30 dk kısık ateşte bırakıyoruz.
- Tuz, kimyon ve toz biberi ek edip, blenderdan geçirelim.
- 2-3 dk daha karıştırıp, üzerine limon sıkılıp, az karabiber ile servise hazırdır.