Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mel'ûn

Mel'ûn
0
201

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyuruyor ki: Ey mel'ûn! Âdem'e niçin secde etmedin? (buyurunca) İblis dedi ki: Ben ondan daha hayırlıyım Beni ateşten onu ise topraktan yarattın (A'râf sûresi: 12)

Dünyâ (Allahü teâlânın râzı olmadığı, âhirete zarar veren şeyler) mel'ûndur Dünyâda, Allahü teâlâ için olanlardan başka her şey mel'ûndur (Hadîsi şerîfHadîka)

Dünyâlık (haram ve mekrûh) olan şeyler mel'ûndur Allah için olan şeyler, Allahü teâlânın râzı olduğu şeyler, mel'ûn değildir (Hadîsi şerîfHadîka)

Ahlâkını, hareketlerini, sözlerini ve şeklini kadınlara benzeten kimseye muhannes denir Böyle yapanlar mel'ûndur Bunlar için hadîsi şerîfte; Kendilerini kadınlara benzeten erkeklere ve erkeklere benzeten kadınlara Allahü teâlâ la'net etsinbuyruldu (Abdülhakı Dehlevî)

Similar threads

İnsanın hayatta muhtâc olduğu şeyler, para, mal vs Dünyâlık olan şeylerin Allah indinde sivri sinek kanadı kadar kıymeti olsaydı, kâfire bir yudum su vermezdi (Hadîsi şerîfBerîka) Dünyâlık peşinde koşmak, su üzerinde yürümeğe benzer Bunun ayaklarının ıslanmaması mümkün müdür? (Hadîsi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
249
Dünyâlık olan şeylerin Allah indinde sivri sinek kanadı kadar kıymeti olsaydı, kâfire bir yudum su vermezdi (Hadîsi şerîfBerîka) Dünyâlık peşinde koşmak, su üzerinde yürümeğe benzer Bunun ayaklarının ıslanmaması mümkün müdür? (Hadîsi şerîfBerîka) Dünyâlık arayanın buna kavuşması güçtür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki: Lût (aleyhisselâm), kavmine; Bu âlemde sizden önce hiç kimsenin yapmadığı hayâsızlığı mı yapıyorsunuz? Siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere varıyorsunuz Doğrusu çok aşırı giden azgın bir kavimsinizdedi (A'râf sûresi: 80, 81) Lût kavminin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
151
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki: Artık ondan (kesilen kurbandan) hem kendiniz yiyin, hem de yoksula, fakîre yedirin (Hac sûresi: 28) Üç şeyi yapan müslümanın îmânı kâmildir: Âilesine hizmet etmek, fakirler arasında oturmak ve hizmetçisi ile birlikte yemek yemek (Hadîsi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Fakir 1 Aslî (temel) ihtiyâçlarından başka nisâb miktârı (dînen zengin sayılacak kadar) malı olmayan Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyurdu ki: Artık ondan (kesilen kurbandan) hem kendiniz yiyin, hem de yoksula, fakîre yedirin (Hac sûresi: 28) Üç şeyi yapan müslümanın îmânı kâmildir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,978Kullanıcılar
brk0079Son üye
Üst Alt