2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla Ilgaz’da Belediye Lideri Mehmed Öztürk tarafından ilçedeki tüm ilkokullarda, 1. sınıfa yeni başlayan çocuklara OKUMA YAZMA SETİ dağıtıldı.
Dağıtım sırasında Lider Öztürk’e Ilgaz Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Belediye Meclis Üyelerinden İsmail Demirci, Ilgaz İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Aydın Bahçeci, Ilgaz İlçe Ulusal Eğitim Şube Müdürlerden Enver Alaca eşlik etti.
Konuyla ilgili fikirlerini lisana getiren Ilgaz Belediye Lideri Mehmed Öztürk:
“Geçmiş yıllarda olduğu üzere eğitime dayanağımız bu eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Daha evvelki yıllarda Ilgaz’da okuyan ve merkezi imtihanlara hazırlanan tüm çocuklarımıza öğretmenlerimizin seçtiği yayınlardan oluşan kaynak kitap ve 6’lı deneme imtihan setleriyle anasınıfında okuyan çocuklarımıza boyama kitapları ve kırtasiye setlerini armağan etmiştik.
Bu yıl birinci kez okula başlayan 1. Sınıf öğrencilerimize okuma-yazmayı daha kolay öğrenmelerini sağlayacak OKUMA YAZMA SETİ ikram ettik. Yeni eğitim öğretim yılında tüm çocuklarımıza zihin açıklığı diliyor, öğretmenleriyle bir arada başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.
Eğitimi ilçemiz genelinde her kademe ve sınıfta desteklemeye devam edeceğiz. Ilgaz’ımızı Bilim, Sanat ve Kültür kenti haline getirme noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı