iltasyazilim
FD Üye
Medovik (Rus Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvi için;
100 gr tereyağ 4 yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı bal 2 çay kaşığı karbonat 1 çimdik tuz 6 7 su bardağı un Kreması için;
1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı nişasta 1 yumurta Vanilya 2 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı süt reçeli 1 çay bardağı ceviz Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 30dk
Medovik (Rus Pastası) Tarifi Yapılışı Bisküvi için tereyağ eritilir sonrasında yumurta şeker, bal eklenip karıştırılır Daha sonda karbonat tuz ve alabildiği kadar un eklenir ortalama 6 7 su bardağına yakın hamur yoğurulup strecle kapatılıp, 1 saat buzdolabında dinlendirilir Bu arada kreması pişirilir süt, şeker nişasta aynı anda konup pişirilir, ocaktan alınca tereyağ ve süt reçeli eklenir krema üstü kapatılıp dolaba konulur bisküvi hamuru yapmadan önce krema pişirilip kaldrılırsa daha iyi olur Hamur dolaptan alınıp 8 beze yapılır ince açılır 22 cm çember kalıpla kesilip 3 er adet yağlı kağıt serilmiş tepside 160 derecede 5 6 dk kadar pişirilir, hamurun çemberden kenarda kalan kısımları da en son pişirilir Pastanın kenarını kaplamak için rondodan geçirilip üstüne bulamak için, bisküviler soğuduktan sonra krema aralarına sürülerek 8 kat olarak hazırlanır ve diş etrafına da sürülür ve rondodan gecen bisküvi kenarları ve ceviz içi karıştırılarak pastanın etrafında kaplanır, üzeri kapatılarak bir gece buzdolabında bekletilerek ertesi gün servise hazır olur
Bisküvi için;
100 gr tereyağ 4 yumurta 1, 5 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı bal 2 çay kaşığı karbonat 1 çimdik tuz 6 7 su bardağı un Kreması için;
1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı nişasta 1 yumurta Vanilya 2 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı süt reçeli 1 çay bardağı ceviz Kaç Kişilik: 68
Hazırlama: 40dk
Pişirme: 30dk
Medovik (Rus Pastası) Tarifi Yapılışı Bisküvi için tereyağ eritilir sonrasında yumurta şeker, bal eklenip karıştırılır Daha sonda karbonat tuz ve alabildiği kadar un eklenir ortalama 6 7 su bardağına yakın hamur yoğurulup strecle kapatılıp, 1 saat buzdolabında dinlendirilir Bu arada kreması pişirilir süt, şeker nişasta aynı anda konup pişirilir, ocaktan alınca tereyağ ve süt reçeli eklenir krema üstü kapatılıp dolaba konulur bisküvi hamuru yapmadan önce krema pişirilip kaldrılırsa daha iyi olur Hamur dolaptan alınıp 8 beze yapılır ince açılır 22 cm çember kalıpla kesilip 3 er adet yağlı kağıt serilmiş tepside 160 derecede 5 6 dk kadar pişirilir, hamurun çemberden kenarda kalan kısımları da en son pişirilir Pastanın kenarını kaplamak için rondodan geçirilip üstüne bulamak için, bisküviler soğuduktan sonra krema aralarına sürülerek 8 kat olarak hazırlanır ve diş etrafına da sürülür ve rondodan gecen bisküvi kenarları ve ceviz içi karıştırılarak pastanın etrafında kaplanır, üzeri kapatılarak bir gece buzdolabında bekletilerek ertesi gün servise hazır olur