Maydanozlu Tajin nasıl yapılır
Maydanozlu Tajin yapılışı
Resimli Maydanozlu Tajin Tarifi
imagesmaydanozlutajintarifiresimli5ad425b5cefdd
Yemek icin Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 baş soğan
3 domates
1 katı yumurta
75 gr taze kaşar peyniri
4 corba kaşığı ufalanmış ekmek ici
1 patates
3 corba kaşığı bezelye
1 demet maydanoz
3 yumurta
8 corba kaşığı sıvıyağ
karabiber
Maydanozlu Tajin Yapımı
Kuşbaşı kuzu elini kızdırılmış 4 corba kaşığı sıvıyağda cevirerek kavurun Karabiber tuz ekleyin Domateslerin kabuklarını soyup cekirdeklerini cıkarın, ete ilave edin Et pişip, suyunu cekinceye kadar pişirin Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdırın, patatesi soyup kucuk kupler halinde keserek kızgın yağda kızartın Katı yumurtayı ve peyniri de kucuk kupler halinde doğrayın Ufalanmış ekmek icini, patatesi, yumurtayı ve peyniri ete ekleyin Maydanozları ve soğanı doğrayıp, tavada bir parca su ile yumuşayıncaya kadar pişirin Bezelyeleri de tavaya ekleyerek hepsini karıştırıp etin uzerine ilave edin Yumurtaları cırpın, et karışımını ezmeden karıştırarak cırpılmış yumurtaları icine dokun Tekrar yavaşca karıştırarak yapışmaz, derin bir fırın kabına veya daha iyisi yapışmaz bir kek kabına dokerek 45 dakika kadar orta derecede kızdırılmış fırında pişirin
Fırından cıkınca bir parca soğumaya bırakın Kalıptan cıkarıp dilim dilim kesin, limon ve maydanozla susleyerek servis yapın
Yapışmaz kabınız yoksa, fırın kabınızın dibini yağlayarak icini yağlı kağıtla kaplayın Tekrar kağıdın uzerini yağlayarak malzemenin ustune boşaltın
Maydanozlu Tajin yapılışı
Resimli Maydanozlu Tajin Tarifi
imagesmaydanozlutajintarifiresimli5ad425b5cefdd
Yemek icin Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 baş soğan
3 domates
1 katı yumurta
75 gr taze kaşar peyniri
4 corba kaşığı ufalanmış ekmek ici
1 patates
3 corba kaşığı bezelye
1 demet maydanoz
3 yumurta
8 corba kaşığı sıvıyağ
karabiber
Maydanozlu Tajin Yapımı
Kuşbaşı kuzu elini kızdırılmış 4 corba kaşığı sıvıyağda cevirerek kavurun Karabiber tuz ekleyin Domateslerin kabuklarını soyup cekirdeklerini cıkarın, ete ilave edin Et pişip, suyunu cekinceye kadar pişirin Ayrı bir tavada kalan sıvıyağı kızdırın, patatesi soyup kucuk kupler halinde keserek kızgın yağda kızartın Katı yumurtayı ve peyniri de kucuk kupler halinde doğrayın Ufalanmış ekmek icini, patatesi, yumurtayı ve peyniri ete ekleyin Maydanozları ve soğanı doğrayıp, tavada bir parca su ile yumuşayıncaya kadar pişirin Bezelyeleri de tavaya ekleyerek hepsini karıştırıp etin uzerine ilave edin Yumurtaları cırpın, et karışımını ezmeden karıştırarak cırpılmış yumurtaları icine dokun Tekrar yavaşca karıştırarak yapışmaz, derin bir fırın kabına veya daha iyisi yapışmaz bir kek kabına dokerek 45 dakika kadar orta derecede kızdırılmış fırında pişirin
Fırından cıkınca bir parca soğumaya bırakın Kalıptan cıkarıp dilim dilim kesin, limon ve maydanozla susleyerek servis yapın
Yapışmaz kabınız yoksa, fırın kabınızın dibini yağlayarak icini yağlı kağıtla kaplayın Tekrar kağıdın uzerini yağlayarak malzemenin ustune boşaltın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.