iltasyazilim
FD Üye
Maydanozlu Pirinç Pilavı (Müthiş Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pirinç
*3 5 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağı şehriye
*1 demet maydanoz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 avuç badem
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Çeyrek bardaktan biraz az ayçiçek yağı
*Yeterince tuz
Maydanozlu Pirinç Pilavı (Müthiş Lezzet) Tarifi Yapılışı
Yağlar tencereye alınıp ısıtılır, üzerine şehriye eklenip rengi değişene kadar kavrulur Üzerine pirinç dökülüp biraz kavrulur Sıcak su ve tuz eklenip kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra düşük ateşte pişirilir Piştikten sonra üzerine ince doğranan maydanoz ve karabiber eklenerek demlemeye bırakılır (Tencerenin üzerine peçete örtülerek kapağı kapatılır) Küçük bi cezvede bademler haşlanır Bademler soyularak 3 veya 4 e bölünür (Normalde bütün olarak ekleniyor ama bebeğim olduğundan ben öyle yapmayı tercih ediyorum )Yağda rengi değişene kadar biraz kavrulur ve demlenen pilavın üzerine eklenerek nazikçe karıştırılır ve içerisine eklenen malzemelerin pilava eşit dağılması sağlanır
Afiyet olsun
*1 5 su bardağı pirinç
*3 5 su bardağı sıcak su
*Yarım çay bardağı şehriye
*1 demet maydanoz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 avuç badem
*1 çorba kaşığı tereyağı
*Çeyrek bardaktan biraz az ayçiçek yağı
*Yeterince tuz
Maydanozlu Pirinç Pilavı (Müthiş Lezzet) Tarifi Yapılışı
Yağlar tencereye alınıp ısıtılır, üzerine şehriye eklenip rengi değişene kadar kavrulur Üzerine pirinç dökülüp biraz kavrulur Sıcak su ve tuz eklenip kaynayana kadar yüksek, kaynadıktan sonra düşük ateşte pişirilir Piştikten sonra üzerine ince doğranan maydanoz ve karabiber eklenerek demlemeye bırakılır (Tencerenin üzerine peçete örtülerek kapağı kapatılır) Küçük bi cezvede bademler haşlanır Bademler soyularak 3 veya 4 e bölünür (Normalde bütün olarak ekleniyor ama bebeğim olduğundan ben öyle yapmayı tercih ediyorum )Yağda rengi değişene kadar biraz kavrulur ve demlenen pilavın üzerine eklenerek nazikçe karıştırılır ve içerisine eklenen malzemelerin pilava eşit dağılması sağlanır
Afiyet olsun