elektronikci
FD Üye

Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta 1 isinin sarısı üzerine
- 1 çay bardağı yoğurt (100 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
- 50 gram beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı doğranmış zeytin
- Maydanoz
Mayasız Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı, peynir, zeytin ve maydanoz hariç tüm gereçleri bir yoğurma kabına alıp, yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim (Unu 3. Bardaktan sonra denetimli ekleyelim)
- Daha sonra eritilmiş tereyağını, ufalanmış beyaz peyniri ve minik olarak doğradığımız zeytin ve maydanozuda katıp karıştıralım.
- Hazır olan hamurumuzdan modüller alarak yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyalım. Üstüne yumurta sarısı sürelim. Susam serpelim.
- Önceden ısıtılımış 180 derece fırında pişirelim (Yaklaşık 20 dakikada pişiyor denetim edelim). Afiyet olsun????.