Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayasız Yağda Açma Börek

Mayasız Yağda Açma Börek
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mayasiz-yagda-acma-borek.jpg

Mayasız Yağda Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 2.5 litre süt
  • 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
İçi için
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Yağlamak için
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • Yumurta ve yoğurt

Mayasız Yağda Açma Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce hamurunun un hariç tüm malzemeleri karıştırın ve sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
  2. Orta yumuşaklıkta hamur olucak.
  3. Hamuru eşit bezelere ayırın benim 16 tane eşit bezelerim oldu. 10 dk üstü palalı bezeleri bekletin.
  4. Bu sürede içini hazırlayın. Soğanı kıymayı kavurup madımakları da atıp kavurun ve soğumaya bırakın.
  5. Şimdi bezeleri servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açıp üzerini yağlayın.
  6. 20 dk bu yağda beklesin.
  7. Sonra elinizde istediğiniz inceliğe kadar etrafından çekerek açın ve üzerine harcınızdan serpiştirin ve elinizle kenarları toplayıp rulo şeklinde katlayın.
  8. İster gül seklini verin ister kol böreği gibi içi içe sarın.
  9. Sonra üzerine yoğurt ve yumurta sürün.
  10. 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin.
Mayasız Yağda Açma Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt