
Mayasız Yağda Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2.5 litre süt
- 6 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yumurta ve yoğurt
Mayasız Yağda Açma Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurunun un hariç tüm malzemeleri karıştırın ve sonra yavaş yavaş unu ekleyin.
- Orta yumuşaklıkta hamur olucak.
- Hamuru eşit bezelere ayırın benim 16 tane eşit bezelerim oldu. 10 dk üstü palalı bezeleri bekletin.
- Bu sürede içini hazırlayın. Soğanı kıymayı kavurup madımakları da atıp kavurun ve soğumaya bırakın.
- Şimdi bezeleri servis tabağı büyüklüğünde merdane ile açıp üzerini yağlayın.
- 20 dk bu yağda beklesin.
- Sonra elinizde istediğiniz inceliğe kadar etrafından çekerek açın ve üzerine harcınızdan serpiştirin ve elinizle kenarları toplayıp rulo şeklinde katlayın.
- İster gül seklini verin ister kol böreği gibi içi içe sarın.
- Sonra üzerine yoğurt ve yumurta sürün.
- 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin.