bilgisayarci
FD Üye
Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr eritilmiş tereyağı yahut margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 adet yumurta (2 adedinin sarısı üzeri için)
- Aldığı kadar un
- Kaşar peynir yahut beyaz peynir
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına tereyağı yahut margarin eritelim ve koyalım.
- Üzerine sıvı yağımızı yoğurdumuzu yumurtamızı ve tuzumuzu alıp çırpalım.
- Daha sonra k. Tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan bir kesim alalım ve elimizle yuvarlayıp yassılaştırıp içine peynirimizi koyalım ve kapatalım.
- Bittikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.