teknolojiuzmani
FD Üye

Mayasız Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta akı (sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı toz şeker,2 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağı un
- Çörek otu
- Ezine peyniri
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kabartma tozu ve unu başka bi kapta harmanlayalım.
- Başka tüm gereçleri öteki bir kapta harmanlayalım.
- Daha sonra un karışımımızı sıvı karışımımıza yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- 10 dk hamurumuzu dinlendirelim.
- Fırın kağıdımızı tepsimize serelim.
- Daha sonra hamurumuzdan bir modül koparıp elimizle yuvarlak yaptıktan sonra tezgaha serelim ve elimizle biraz açalım.
- İçine peynirimizi koyalım.
- Üzerini kapatıp kenarlarını parmaklarımızla kapatalım.
- Tıpkı formda tüm hamurumuza uygulayalım.
- Tepsimize dizelim ve yumurta sarısını bi fırça yardımıyla üzerlerine sürelim ve çörek otumuzu da üzerlerine ekelim
.
- 180 derecede 25 dk alt-üst pişirelim. Bu tanımı ezine peynir ile yapın o kadar lezzetli oluyor ki!!!
şimdiden afiyet olsun
.