iltasyazilim
FD Üye
Mayasız Pişi Tarifi İçin Malzemeler
*Mayasız pişinin iki özelliği var Birincisi çok pratik, hamur mayalama, maya bekleme derdi yok 10 dakikada hazırlayıp yiyebileceksiniz İkinci özelliği gerçekten yağ çekmiyor daha hafif oluyor Lezzet olarak da çok güzel puf puf da kabardılar bence verdiğim ölçülerle deneyin Umarım beğenirsiniz, buyrun tarifim
*
*1 yumurta
*1 çay bardağı su
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiğine un
Kızartmak için:
*Sıvıyağ (yeteri kadar)
Mayasız Pişi Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına yumurta, su, yoğurt, zeytinyağı, sirke, tuz yani bütün malzemeleri alalım Üzerine kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek ne yumuşak ne sert orta düzeyde bir hamur elde edelim Zaten un ekledikçe elinizi bırakıyor hamur Avuç içinizle bastıra bastıra pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun Hamuru tezgah üzerinde yuvarlayın Greyfurt büyüklüğünde bir beze oluyor Hafif unla merdane yada oklava yardımıyla hamuru açın Çok ince olmayacak Hamuru cam bir tabak yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin Kalan hamurları toplayıp beze yapın ve tekrar tabak yardımıyla kesin Resim yardımcı olacaktır Çok çabuk kızaran bir hamur o yüzden bütün hepsine şekil verin ve ondan sonra kızartmaya başlayın Tavaya sıvı yağı alın ve oldukça kızdırın ki pişilerimiz puf puf olabilsin Alt üst ederek pembeleşinceye kadar kızartın Yoğurt ve sirke sayesinde çıtır çıtır pişilerimiz hazır Kahvaltıya çok yakışıyor Deneyin lütfen Afiyet olsun
*
*Mayasız pişinin iki özelliği var Birincisi çok pratik, hamur mayalama, maya bekleme derdi yok 10 dakikada hazırlayıp yiyebileceksiniz İkinci özelliği gerçekten yağ çekmiyor daha hafif oluyor Lezzet olarak da çok güzel puf puf da kabardılar bence verdiğim ölçülerle deneyin Umarım beğenirsiniz, buyrun tarifim
*
*1 yumurta
*1 çay bardağı su
*3 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*1 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiğine un
Kızartmak için:
*Sıvıyağ (yeteri kadar)
Mayasız Pişi Tarifi Yapılışı Yoğurma kabına yumurta, su, yoğurt, zeytinyağı, sirke, tuz yani bütün malzemeleri alalım Üzerine kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek ne yumuşak ne sert orta düzeyde bir hamur elde edelim Zaten un ekledikçe elinizi bırakıyor hamur Avuç içinizle bastıra bastıra pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun Hamuru tezgah üzerinde yuvarlayın Greyfurt büyüklüğünde bir beze oluyor Hafif unla merdane yada oklava yardımıyla hamuru açın Çok ince olmayacak Hamuru cam bir tabak yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin Kalan hamurları toplayıp beze yapın ve tekrar tabak yardımıyla kesin Resim yardımcı olacaktır Çok çabuk kızaran bir hamur o yüzden bütün hepsine şekil verin ve ondan sonra kızartmaya başlayın Tavaya sıvı yağı alın ve oldukça kızdırın ki pişilerimiz puf puf olabilsin Alt üst ederek pembeleşinceye kadar kızartın Yoğurt ve sirke sayesinde çıtır çıtır pişilerimiz hazır Kahvaltıya çok yakışıyor Deneyin lütfen Afiyet olsun
*