iltasyazilim
FD Üye
Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*50 gram margarin
*2 yumurta ( birinin sarısı ayrılacak )
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*Tuz
*Alabildiğine un
*Beyaz peynir( isteğe göre )
*Maydanoz
İç malzemeleri ( isteğe göre );
*Lor perniri
*Maydanoz
*Kırmızı pul biber
Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler bir kaba alınıp kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir, (ben beyaz peynir ve maydanozda koydum ,hamura hem daha güzel kabarıyor hemde lezzet açısından güzel oluyor İster içine de peynir koyun sizin zevkinize kalmış ben öyle yaptım ) daha sonra hamurdan küçük bezeler alıp şekil verin fırın tepsisine dizin üzerine yumurtasını sürün ,( ben sade yumurta sarisi sevmediğim için içine bir yemek kaşığı kadarda yoğurt koydum ) ve fırına verip pişirin afiyet olsun
*50 gram margarin
*2 yumurta ( birinin sarısı ayrılacak )
*Yarım su bardağı yoğurt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*Tuz
*Alabildiğine un
*Beyaz peynir( isteğe göre )
*Maydanoz
İç malzemeleri ( isteğe göre );
*Lor perniri
*Maydanoz
*Kırmızı pul biber
Mayasız Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler bir kaba alınıp kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir, (ben beyaz peynir ve maydanozda koydum ,hamura hem daha güzel kabarıyor hemde lezzet açısından güzel oluyor İster içine de peynir koyun sizin zevkinize kalmış ben öyle yaptım ) daha sonra hamurdan küçük bezeler alıp şekil verin fırın tepsisine dizin üzerine yumurtasını sürün ,( ben sade yumurta sarisi sevmediğim için içine bir yemek kaşığı kadarda yoğurt koydum ) ve fırına verip pişirin afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.