Mayasız Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- Yarım paket margarin ya da 125 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un (Un için ölçü yazmıyorum çünkü markadan markaya değişebiliyor)
- 1 büyük patates
- Biraz pul biber (Çok çok az)
- Biraz tuz (Size kalmış)
- Lor peynir ile maydanoz
- Zeytin ezmesi
- Acuka bile olur ki üzerine susam atmasak bile olur ben patatesli denedim
- Yumurta sarısı (Ayırdığımız)
- 1 çay kaşığı yoğurt
- Susam /çörek otu
Mayasız Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında olan (Eritilmemiş) yağ, yumurta beyazı ve un hariç tüm malzemeyi karıştırıyorum.
- Daha sonra unu azar azar koyuyorum. Çok sert olmayacak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyorum (Kulak memesi kıvamı) Ceviz büyüklüğünde 20 adet beze çıkarıyorum.
- Çay tabağı kadar bezeleri büyütüp arasına patatesi koyup kapatıyorum.
- Üzerine yumurta (İçerisine bir çay kasığı yoğurt koymuştum poğaçanın rengi daha kızarık oluyor) sürüp üzerine susam atıp fırına koyuyorum.
- Fanlı fırında 180 derecede 20 dakika pişiyor, fazla kalınca sert oluyor. Afiyet olsun. Ayrıntılar, bardak ölçüsü fotoğraflarda hamurumuz 20 adet çıkıyor.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.