
Mayasız Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5-4 bardağı un
Mayasız Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısında ki margarini kabımıza alıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta, tuzunu koyup elimizle karıştırıyoruz.
- Daha sonra ununu ekliyoruz, kabartma tozunu da ekledikten sonra yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde bir hamur alıyoruz. Elimizde yuvarlak biçim verip orta kısmına peynir koyup kenarlarını kapatıp karnıyarık form veriyoruz.
- Yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine çörek otu ve susam serpiyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
.