Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mayasız Katmer

Mayasız Katmer
0
42

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
mayasiz-katmer.jpg

Mayasız Katmer Tanımı İçin Gereçler


Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı

Mayasız Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un, su ve tuzu yumuşak hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  2. Sekiz eşit kesime bölüyorum her bir parçayı düzgün bir formda biz bezeliyoruz.
  3. Bezelerin üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp 1 saat kadar oda ısısında dinlendiriyorum.
  4. Taze soğanı yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğruyorum.
  5. Birinci iki bezeyi açıyoruz ortasına erittiğimiz tereyağı sürüyoruz.
  6. Taze soğana tuzunu ve baharatını ekliyoruz tereyağ sürdüğümüz bezenin üzerine serpiyoruz.
  7. 2. Yufkayı 1. Yufkanın üzerine seriyoruz.
  8. Ruletle 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  9. Kestiğimiz içeriklerin yarısını rulo formunda sarıyoruz.
  10. Buzdolabı poşeti serdiğim tabağa alıyorum.
  11. Buzdolabından en az yarım saat kadar tereyağının donması için bekletiyoruz.
  12. Tereyağı donan hamurları elimizle ya da merdane yardımı ile açıyoruz ısıttığımız ve tereyağı ile yağladığımız tavada pişiriyoruz.
  13. Pişirirken her iki tarafınıda tereyağı ile yağlıyoruz.
Tel tel katmerler hazır. Afiyet olsun.

Görüntülü tanımını youtube kanalımda izleyebilirsiniz.

Görüntümü beğendiyseniz, kanalıma yardımcı olabilirsiniz.

Bu görüntüyü toplumsal ağlarda arkadaşlarınızla paylaşın. Kanalıma abone olun, zile tıklayın!.

Görüntüyü değerlendirin!???????? bizim için, kanalın gelişimi için önemlidir!.

Mayasız Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,391Mesajlar
32,980Kullanıcılar
maliaktan71Son üye
Üst Alt