
Mayasız Katmer Tanımı İçin Gereçler
Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
- 2 su bardağı su
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet taze soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gram tereyağı
Mayasız Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un, su ve tuzu yumuşak hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Sekiz eşit kesime bölüyorum her bir parçayı düzgün bir formda biz bezeliyoruz.
- Bezelerin üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp 1 saat kadar oda ısısında dinlendiriyorum.
- Taze soğanı yıkayıp temizledikten sonra ince ince doğruyorum.
- Birinci iki bezeyi açıyoruz ortasına erittiğimiz tereyağı sürüyoruz.
- Taze soğana tuzunu ve baharatını ekliyoruz tereyağ sürdüğümüz bezenin üzerine serpiyoruz.
- 2. Yufkayı 1. Yufkanın üzerine seriyoruz.
- Ruletle 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Kestiğimiz içeriklerin yarısını rulo formunda sarıyoruz.
- Buzdolabı poşeti serdiğim tabağa alıyorum.
- Buzdolabından en az yarım saat kadar tereyağının donması için bekletiyoruz.
- Tereyağı donan hamurları elimizle ya da merdane yardımı ile açıyoruz ısıttığımız ve tereyağı ile yağladığımız tavada pişiriyoruz.
- Pişirirken her iki tarafınıda tereyağı ile yağlıyoruz.
Görüntülü tanımını youtube kanalımda izleyebilirsiniz.
Görüntümü beğendiyseniz, kanalıma yardımcı olabilirsiniz.
Bu görüntüyü toplumsal ağlarda arkadaşlarınızla paylaşın. Kanalıma abone olun, zile tıklayın!.
Görüntüyü değerlendirin!???????? bizim için, kanalın gelişimi için önemlidir!.
Mayasız Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı