iltasyazilim
FD Üye
Mayasız Katmer Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram un
*Su
*Tuz
*500 gram tere yağı
Mayasız Katmer Tarifi Yapılışı Una, tuz ekleyerek su ile yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Hamurlarınızı küçük küçük bezeler haline getirin İnce olacak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla açtığınız hamurların üzerine sürün Kenarından kıvırarak rulo şeklinde sarın ve kendi Etrafında kıvırdıktan sonra kendi etrafında dolayın( Gül böreği gibi ) Tüm bezelere bu işlemi uyguladıktan sonra dondurucuda 510 dakika kadar bekletin Bekletmek katmerlerimizin tel tel olmasını ve daha kolay açılmasını sağlıyor Dondurucudan çıkardığımız Hamurlarımızı ince ince açarak tavada pişiriyoruz Ben katmerlerimizin sürmek için erittiğini tereyağını kullandım pişirirken de Kahvaltınıza lezzet katacak bir tarif olsa gerek Afiyet olsun
*500 gram un
*Su
*Tuz
*500 gram tere yağı
Mayasız Katmer Tarifi Yapılışı Una, tuz ekleyerek su ile yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Hamurlarınızı küçük küçük bezeler haline getirin İnce olacak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla açtığınız hamurların üzerine sürün Kenarından kıvırarak rulo şeklinde sarın ve kendi Etrafında kıvırdıktan sonra kendi etrafında dolayın( Gül böreği gibi ) Tüm bezelere bu işlemi uyguladıktan sonra dondurucuda 510 dakika kadar bekletin Bekletmek katmerlerimizin tel tel olmasını ve daha kolay açılmasını sağlıyor Dondurucudan çıkardığımız Hamurlarımızı ince ince açarak tavada pişiriyoruz Ben katmerlerimizin sürmek için erittiğini tereyağını kullandım pişirirken de Kahvaltınıza lezzet katacak bir tarif olsa gerek Afiyet olsun