Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayasız Hamurdan Yağlama (Pratik Yağlama)

Mayasız Hamurdan Yağlama (Pratik Yağlama)
0
97

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
mayasiz-hamurdan-yaglama-pratik-yaglama.jpg

Mayasız Hamurdan Yağlama (Pratik Yağlama) Tanımı İçin Materyaller


Hamur için
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
Harcı için
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 dis sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı ilik su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Servis için
  • Yoğurt ve maydanoz

Mayasız Hamurdan Yağlama (Pratik Yağlama) Tanımı Yapılışı

  1. Hamur için gerekli materyalleri geniş bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  2. Üzerini bir örtü ile örtüp öteki etaplara geçin.
  3. Tencereye ince kıyılmış soğanları ekleyip hafif kavurunuz.
  4. Üzerine kıymayı ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişiriniz.
  5. Salçayı, sarımsağı ve baharatları ekleyip karıştırınız. Sıcak suyu ekleyip karışımı 5 dakika daha kısık ateşte pişiriniz.
  6. Harcınız ılıdıktan sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyiniz.
  7. Hamurdan küçük kesimler alıp merdane ile servis tabağı boyutlarında açarak yapışmaz tavada artlı önlü pişiriniz.
  8. Pişirdiğiniz küçük yufkaları üst üste koyup üzerini bir örtü ile kapatın.
  9. Servis yaparken ;Yufkayı 4 ‘ e katlayın orta noktasından tutup uçlarını harca batırın.
  10. Servis yapacağınız tabağa yerleştiriniz.
  11. Bu biçimde yufkaların kenarları da yağlı ve yumuşak olacaktır.
  12. Üzerine bir çorba kaşığı harçtan ekleyip her yerine yayınız.
  13. Bütün yufkalara birebir süreci uygulayınız.
  14. En üste yoğurt ve maydanoz ekleyip servis yapınız. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,814Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt