Mayasız Hamurdan Yağlama (Pratik Yağlama) Tanımı İçin Materyaller
Hamur için
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Su
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 dis sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı ilik su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yoğurt ve maydanoz
Mayasız Hamurdan Yağlama (Pratik Yağlama) Tanımı Yapılışı
- Hamur için gerekli materyalleri geniş bir kaba alıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Üzerini bir örtü ile örtüp öteki etaplara geçin.
- Tencereye ince kıyılmış soğanları ekleyip hafif kavurunuz.
- Üzerine kıymayı ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişiriniz.
- Salçayı, sarımsağı ve baharatları ekleyip karıştırınız. Sıcak suyu ekleyip karışımı 5 dakika daha kısık ateşte pişiriniz.
- Harcınız ılıdıktan sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyiniz.
- Hamurdan küçük kesimler alıp merdane ile servis tabağı boyutlarında açarak yapışmaz tavada artlı önlü pişiriniz.
- Pişirdiğiniz küçük yufkaları üst üste koyup üzerini bir örtü ile kapatın.
- Servis yaparken ;Yufkayı 4 ‘ e katlayın orta noktasından tutup uçlarını harca batırın.
- Servis yapacağınız tabağa yerleştiriniz.
- Bu biçimde yufkaların kenarları da yağlı ve yumuşak olacaktır.
- Üzerine bir çorba kaşığı harçtan ekleyip her yerine yayınız.
- Bütün yufkalara birebir süreci uygulayınız.
- En üste yoğurt ve maydanoz ekleyip servis yapınız. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.