Mayasız Dereotlu Havuçlu Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 orta uzunluk havuç
- Yarım demet maydanoz dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı mahlep
- 4-5 su bardağı kadar un
- 1 kase beyaz peynir
- 1 yumurtanın akı
- Yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı yoğurt
Mayasız Dereotlu Havuçlu Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Evvel maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın.
- Havucu rendenin küçük kısmından rendeleyin.
- Yoğurma kabına un hariçindeki bütün materyalleri ekleyip karıştırın.
- Unu da bardak bardak ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde kesimler alıp elinizle biraz açın peynirden bir kaşık ortasına koyun ve ağız kısmına çok bastırmadan kapatın.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye poğaçaları aralıklı olarak dizin evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
İnstagram hesabımı takip etmeyi unutmayın ????pervininyemekleri????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.