Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayalı Yumuşacık Kolay Açma

Mayalı Yumuşacık Kolay Açma
0
51

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
mayali-yumusacik-kolay-acma-1.jpg

Mayalı Yumuşacık Kolay Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket yaş maya
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (Birinin sarısını ayırt edelim)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1yemek kaşığı tuz
  • 10 su bardağı un
Açmak İçin
  • Tereyağ
Üzeri İçin
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Mayalı Yumuşacık Kolay Açma Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabına yaş maya, ılık sütü alıp karıştıralım.
  2. Birinin sarışını üzerine ayırdığımız yumurtaları sıvı yağ ve tuzu ek edip karıştıralım.
  3. Azar azar unu ekleyerek hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzun üzerine streç sinema sarıp 1 saat mayalandıralım.
  5. Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım ve üzerine pak bez örterek 10 dakika dinlendirelim.
  6. Bezelerden bir tanesi alıp bir çay kaşığı tereyağ ile uzunlamasına genişletelim ve rulo formunda saralım.
  7. Hazırlamış olduğumuz 2 adet ruloyu birbirine dolayarak simit formunu verelim.
  8. Tüm bezeler bitene kadar tıpkı sürece devam edelim. Biz bu formda 11 adet açma elde ettik siz daha küçük de yapabilirsiniz.
  9. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip üzerini örterek 20 dakika dinlendirelim.
  10. Açmaların üzerine yumurta sarısını sürelim susam ve çörek otunu serpiştirelim.
  11. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim yumuşacık açmalar servise hazır. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt