
Mayalı Yumuşacık Kolay Açma Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yaş maya
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta (Birinin sarısını ayırt edelim)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1yemek kaşığı tuz
- 10 su bardağı un
- Tereyağ
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Mayalı Yumuşacık Kolay Açma Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına yaş maya, ılık sütü alıp karıştıralım.
- Birinin sarışını üzerine ayırdığımız yumurtaları sıvı yağ ve tuzu ek edip karıştıralım.
- Azar azar unu ekleyerek hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerine streç sinema sarıp 1 saat mayalandıralım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım ve üzerine pak bez örterek 10 dakika dinlendirelim.
- Bezelerden bir tanesi alıp bir çay kaşığı tereyağ ile uzunlamasına genişletelim ve rulo formunda saralım.
- Hazırlamış olduğumuz 2 adet ruloyu birbirine dolayarak simit formunu verelim.
- Tüm bezeler bitene kadar tıpkı sürece devam edelim. Biz bu formda 11 adet açma elde ettik siz daha küçük de yapabilirsiniz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip üzerini örterek 20 dakika dinlendirelim.
- Açmaların üzerine yumurta sarısını sürelim susam ve çörek otunu serpiştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirelim yumuşacık açmalar servise hazır. Afiyet olsun.