Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 4/5 su bardağı un
- 1 paket yaş yahut kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Kavrulmuş susam
Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba unumuzu ekleyiniz, yaş mayamızı ekleyiniz yahut kuru maya isteğe bağlı ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyiniz.
- Üzerine 1,5 su bardağı ılık sütünüzü ekleyiniz.
- Erittiğiniz tereyağını ekleyiniz, hamurumuzu güzelce yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurduğumuz hamuru güzelce sarıp sıcak biryerde tutunuz ,45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayaladığımız hamuru tezgaha alıp un serperek elimizde yoğuralım.
- Hamuru birinci olarak beze haline getiriniz.
- Beze haline getirdiğiniz hamuru oklava yahut merdane yardımıyla biraz açalım içerisine tereyağı sürünüz ve halini veriniz.
- Tepsiye yağlı kağıt seriniz ve hamurlarımızı tepsiye yerleştiriniz.
- Bir kaba yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı pekmez koyup çırpınız ve poğaçanın üzerlerine sürünüz.
- Üzerine kavrulmuş susamları serpiniz.
- 180 derece 35 dakika kadar pişiriniz.
- Pişen poğaçaları çıkardıktan sonra nemli bir bezle üzerini örtünüz.
- Servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.
Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı