elektronikci
FD Üye

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket kuru instant maya
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Yarım paket eritilmiş teremyağ margarin (Not: 250 gramın yarısı)
- Peynir + maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı üzerine sürülecek
Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamur mayalama kabına unu koy.
- Maya ,tuz ,şeker koy.
- Eritilmiş margarin ,sıvı yağ, yoğurt ,mahlep ekle sütü azar azar ek ederek yoğur kulak göğsü kıvamında olacak ağzını kapatıp sar.
- 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayası gelen hamur yağlı kağıt döşenip yağlanmış tepsiye poğaça biçimi verip iç gereci koyup dizilir
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında 30-35 dak pişiriyoruz afiyetler olsun….