Mayalı Hamurdan Konut Pidesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- Yarım kilo kıyma
- Yarım şişe konserve domates sosu
- Karabiber ,pulbiber ,kırmızı biber birer çay kaşığı
- Tuz
- Yeşil sivri biber ince doğranmış
- İnce doğranmış kuru soğan
Mayalı Hamurdan Konut Pidesi Tanımı Yapılışı
- İki su bardağı ılık sütü mayayı şekeri ve ılık suyu kaba koyup çırpıcıyla karıştıralım.
- Sonrasında yumurta akı sıvı yağ un tuz koyup hamuru yoğuralım. Kesinlikle denetimli un eklenmeli ve cıvık bir hamur elde etmeliyiz ,yani hafif ele yapışacak yumuş yumuş olucak.
- Bir saat kadar mayalandırdım daha uzun dursa daha da hoş olur benimki kalorifer yanındaydı daha çabuk mayalandı.
- Sonrasında fotoğraflarda eklediğim üzere kademe basamak yapıyorsunuz. Alt üst fansız ayarda pişiriyoruz yapın şad kalacaksınız bu hamurum her vakit yumuşak olur ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.