Mayalanmadan Kabartma Tozu İle Kat Kat Patates Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tane kabart tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram tereyağ veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 orta boy haşlanmış patates
- 1 tane soğan
- 1 tutam maydanoz
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber veya salça
- 1 adet yumurta
Mayalanmadan Kabartma Tozu İle Kat Kat Patates Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tavaya sıvı yağını alıp yemeklik doğradığımız soğanları alıp biraz kavuralım.
- Üzerine haşlanmış patatesleri bir çatalla ezip ve baharatları koyup 5 dk kavuralım kenara alalım.
- Bütün malzemeler i katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Tereyağını eritelim ve içine sıvı yağını katıp kenera alalım.
- Hamuru 10 dk dinlendirelim 6 tane beze yapalım.
- Her bezeyi kalın yufka şeklinde açalım her yerine yağ gelecek şekilde yağı sürelim ve zarf şeklinde kapatalım.
- Diğer bezeyi açıp onuda yağlayalım ilk katladığımız bezeyi de içine koyup katlayalım üçüncü bezeyi açıp yağlayalım diğer katladığımız bezeleride içinde üçücü açtığımız yufkanın içine koyup kenara alalım.
- Diğer üç bezeyide üstü için aynı işlemi uygulayıp 30 dk üzerini kapatıp bekletelim.
- Bekleyen hamurun bir tanesini alıp tepsinin büyüklüğü kadar açalım.
- Patatesi arasına koyup üstü içinde diğer hamuruda açıp kapatalım.
- Üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.