Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 3, 5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200 ml )
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1, 5 su bardağına yakın ılık su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 kase peynir (tulum ve lor karışık)
- 5-6 kısım maydanoz
- Çok az un
- Sıvı yağ
Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru için bir kaba un, su, tuz ve sirkeyi koyarak evvel kaşıkla, toparlanınca elimizle orta sertlikte bir hamur yapalım.
- Üzerini kapatalım, içini hazırlayana kadar dinlensin. (hamurumuzu ne kadar çok yoğurursak özlü ve sonuç başarılı olur. ).
- İçi için incecik doğradığımız maydanozu tulum peyniri ve lora karıştıralım.
- Hamurumuzu un serpili tezgaha alıp cevizden biraz büyük bezeler yaparak üzerini kapatalım.
- Birinci yaptığımızdan başlayarak 15 cm. Genişliğinde 2 mm. Kalınlığında oklavayla hepsini açalım üzerini kapatalım. (kızartma olayı çabuk olacağından ötürü hazır ediyoruz. ).
- Açtığımız minik hamurlarımızın yarı kısmına içimizden koyup, boş kısmını üzerine katlayıp aparatla keselim.
- Pişerken açılmasın diye çatal ucuyla kesilen kısmı bastıralım (fotoğraflara bakınız).
- Derin kızartma kabımıza yağı koyup kızdıralım, pişimizi koyup üzerine kaşıkla kızgın yağdan gezdirelim, çabucak kabaracaktır, iki taraflı hoş pişirelim.
Afiyet olsun.
Not: yağımızın kızdığını anlamak için minik bir hamur atalım: çabucak üste çıkıyorsa olmuştur. Bu sayede pişiler yağ çekmez hoş kabarır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.