Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi

Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
maya-yok-sut-yok-yumurta-yok-lezzet-cokcig-borek-tadinda-puf-pisi.jpg

Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 3, 5 su bardağı un (Bardak ölçüsü 200 ml )
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • 1, 5 su bardağına yakın ılık su
  • 2 yemek kaşığı sirke
İç harcı:
  • 1 kase peynir (tulum ve lor karışık)
  • 5-6 kısım maydanoz
Açmak için:
  • Çok az un
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Maya Yok Süt Yok Yumurta Yok Lezzet Çok Çiğ Börek Tadında Puf Pişi Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru için bir kaba un, su, tuz ve sirkeyi koyarak evvel kaşıkla, toparlanınca elimizle orta sertlikte bir hamur yapalım.
  2. Üzerini kapatalım, içini hazırlayana kadar dinlensin. (hamurumuzu ne kadar çok yoğurursak özlü ve sonuç başarılı olur. ).
  3. İçi için incecik doğradığımız maydanozu tulum peyniri ve lora karıştıralım.
  4. Hamurumuzu un serpili tezgaha alıp cevizden biraz büyük bezeler yaparak üzerini kapatalım.
  5. Birinci yaptığımızdan başlayarak 15 cm. Genişliğinde 2 mm. Kalınlığında oklavayla hepsini açalım üzerini kapatalım. (kızartma olayı çabuk olacağından ötürü hazır ediyoruz. ).
  6. Açtığımız minik hamurlarımızın yarı kısmına içimizden koyup, boş kısmını üzerine katlayıp aparatla keselim.
  7. Pişerken açılmasın diye çatal ucuyla kesilen kısmı bastıralım (fotoğraflara bakınız).
  8. Derin kızartma kabımıza yağı koyup kızdıralım, pişimizi koyup üzerine kaşıkla kızgın yağdan gezdirelim, çabucak kabaracaktır, iki taraflı hoş pişirelim.
Puf pişiler mükemmel oldu, dilek eden kıymalı ve patatesli de yapabilir. Bu hamurdan 20 adet pişi oldu.

Afiyet olsun.

Not: yağımızın kızdığını anlamak için minik bir hamur atalım: çabucak üste çıkıyorsa olmuştur. Bu sayede pişiler yağ çekmez hoş kabarır.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt