Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mavi Haşhaşlı Muffin Revani

Mavi Haşhaşlı Muffin Revani
0
129

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Mavi Haşhaşlı Muffin Revani Tarifi İçin Malzemeler

*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Yarım su bardağı mavi haşhaş

Şerbeti için;

*2 5 su bardağı un
*3 5 su bardağı su

Üzeri için;

*1 paket Krem şanti ( ben kaymak tadında kullandım)
*Süt ( şanti paketinin arkasında yazan süt miktarı kadar)

*
Mavi Haşhaşlı Muffin Revani Tarifi Yapılışı Merhabalar Revaniyi hiç muffin kabında denediniz mi? İlk yaptığımda benimde kafamda soru işaretleri vardı ya şerbeti eşit çekmezse, ya tutturamazsam gibi ama denedikçe gerçekten kendime haksızlık ettiğimi fark ettim Bence yapmaktan zevk alacağınız bir tarif olacak
İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım Şeker ve su ocağa alınır Ara ara karıştırılarak kaynaması sağlanır Kaynadıktan sonra 34 damla limon sıkılır 34 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakılır
Revani hamuru için yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpılır Daha sonra sırasıyla yağ, yoğurt, irmik, haşhaş, un, kabartma tozuyla kek harcı hazırlanır Muffin kalıplarına paylaştırılır Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir Kek harcı fırındayken kremşanti üzerinde yazan tarife göre hazırlanıp soğuması için dolaba konur
Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı geçince muffin kalıplarından bir borcama yada bir tepsiye alınır Ilınmış şerbet üzerlerine dökülür( ben her muffinin üzerine bir kepçe döktüm daha sonra kalan şerbetide hepsinin üzerine pay ettim) Şerbeti çekmesi beklenir Revaniler şerbeti çekip iyice soğuduktan sonra dolaptan çıkardığımız krem şanti istenilen şekilde üzerine sıkılır ( ister sıkma torbasıyla isterseniz kaşıkla bile üzerine koyabilirsiniz) üzeri arzu edilen şekilde süslenir ( Ben çilek ve cevizle süsledim)
Afiyet olsun

858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt