Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Masterchef Mizanplas nedir? "Mise en place" hazırlığı nasıl yapılır Mutfakta ön hazırlık!

Masterchef Mizanplas nedir? "Mise en place" hazırlığı nasıl yapılır Mutfakta ön hazırlık!
0
74

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
masterchef_mizanplas_nedir_mise_en_place_hazirligi_nasil_yapilir_mutfakta_on_hazirlik_1659700292_4605.jpg

Mutfak terimleri arasında olan Mizanplas ve asıl adı Mise en place, mutfakta her şeyi yerli yerine koymak olarak adlandırılıyor. En çok kullanılan terimler arasında yer alan Mizanplas mutfakta hataların en aza indirgenmesine ve yapılacak işlem süresinin kısaltmaya yarıyor. Peki mizanplas hazırlığı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...



"Mise en place" Fransızca olan bu terim dilimize mizanplas şeklinde çevrilmiştir. Mizanplas gastronomi de en çok kullanılan mutfak terimlerinden biridir. Son dönemlerde TV8' de yayınlanan Masterchef yarışmasında çok kullanılmasıyla da birçok kişi tarafından merak edilmeye başlandı. Mizanplas, aşçılıkta mutfakta bir işe başlamadan önce bütün yapılacak olanların süreçlerinin planlanmasını yapmak ve aynı zamanda gerekli olan tüm hazırlıkları yapmak anlamını taşıyor. Mizanplas yöntemi hem zamandan kazandırıp hem de zamanı iyi kullanmayı öğrenmeye ve yeteneklerin zamanla gelişmesini sağlar. Diğer bir deyişle bir yemeği hazırlamaya başlamadan önce o yemek için kullanacağınız tuzdan tavaya dek tüm malzemeleri, araç ve gereçleri kullanılacak hale getirip, bırakmanız mizanplasınızı tamamladığınız anlamına taşıyor. Bu teknik özellik mutfaklarda yüksek konsantrasyon gerektiren yemekleri yapmadan önce yapılmasına dikkat edilen hazırlıklardandır. Peki mizanplas hazırlığı nasıl yapılır? İşte yanıtlar:

Jvd2l_1599732743_8674.jpg
mizanplas nedir nasıl yapılır


MİZANPLAS (MİSE EN PLACE) HAZIRLIĞI NASIL YAPILIR?

→ İlk olarak mutfakta yapılacak yemeğe karar verip yemeğin içine konulacak malzemeleri gözden geçirmeniz gerekiyor. Yapacağınız yemek tarifine göre uygun olarak gerekli olan mutfak araç gereçlerini ve malzemeleri hazırlamaya başlayın. 

→ Malzemeleri hazırladıktan sonra tarife göre doğramanız gereken malzemeleri doğrayın, soyulacak olan malzemeleri soyup hazırlayın.

→ Yapacağınız yemeğin tarifinde ölçülü olan malzemeleri ölçülere uygun olarak hazırlayıp hazır hale getirin.

TjtOY_1599732762_2752.jpg
mise en place nedir


→ Malzemeleri yemeğe koyuş sırasına göre dizin ve araç gereçleri gruplayın.

→ Yemekte kullanılan malzemelerden ön hazırlık yapılması gereken varsa onları hazırlayın. Böylelikle yemek yapımına başlarken zamandan kazanmış olursunuz. 

→ Pişirme işlemleri sırasında arada boş zamanınız varsa  toplama ve temizleme işlerini yapabilirsiniz.


 

Similar threads

Mutfak terimleri arasında olan Mizanplas, ve asıl adı Mise en place, mutfakta her şeyi yerli yerine koymak olarak adlandırılıyor. En çok kullanılan terimler arasında yer alan Mizanplas mutfakta hataların en aza indirgenmesine ve yapılacak işlem süresinin kısaltmaya yarıyor. Peki mizanplas...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Mutfakta iş kolaylaştırmak ve zamandan tasarruf etmek için alternatif olarak kullanabileceğiniz birçok araç gereç bulunmaktadır. Son dönemlerde Masterchefte sıklıkla duyduğumuz; şekli ve adıyla şaşırtan, teknoloji çok hızlı ilerlediğini gösteren araçlara sizler için bir yenisini daha ekleyeceğiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Mutfakta iş kolaylaştırmak ve zamandan tasarruf etmek için alternatif olarak kullanabileceğiniz birçok araç gereç bulunmaktadır. Son dönemlerde Masterchefte sıklıkla duyduğumuz; şekli ve adıyla şaşırtan, teknoloji çok hızlı ilerlediğini gösteren araçlara sizler için bir yenisini daha ekleyeceğiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Yemek yaparken en önemli şey yemeklerin lezzetli yapmaktır. Mutfaklarda en önemli şeylerden biri yemeğin lezzetini sağlaya ana unsurları kullanmaktır. En basit haliyle, mirepoix tereyağında sotelenmiş soğan, havuç ve kereviz karışımıdır. Masterchef'te duymaya başladığımız ve sıkça kullanılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Yemek yaparken en önemli şey yemeklerin lezzetli yapmaktır. Mutfaklarda en önemli şeylerden biri yemeğin lezzetini sağlaya ana unsurları kullanmaktır. En basit haliyle, mirepoix tereyağında sotelenmiş soğan, havuç ve kereviz karışımıdır. Masterchef'te duymaya başladığımız ve sıkça kullanılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
858,556Konular
982,094Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt