Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?

Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Maş fasulyesi salatasını denemenizi tavsiye ederiz Bu oldukça yararlı etkilerinin yanında, lezzetli bir salata türüdür Görüntü olarak yeşil mercimeğe çok benzeyen maş fasulyesi salatası, lezzet olarak ta yeşil mercimeği anımsatır Çok önceden ülkemizde cin börülcesi olarak tanınan maş fasulyesi, son yıllarda daha çok tüketilmeye başlamıştır Bu bakliyatın genellikle ithal edilmesine rağmen, günümüzde ülkemizde de yetiştirilmeye başlanmış, salatalarda ve çorba gibi bazı yemeklerde kullanılması yaygınlaşmıştır Protein açısından zengin olduğu için, vejetaryenler tarafından oldukça fazla ilgi görmektedir Maş fasulyesi bunun dışında kolesterolü dengelemesi ve kalp hastalığı riskini azaltması, yaşlanma karşıtı bakliyat olması ve tok kalmaya yardımcı olması gibi yararlı etkileri vardır Bu lezzetli salatayı ana yemeklerin yanına hazırlayabilir, çay saatlerinizde sizlere eşlik etmesi içinde hazırlayabilirsiniz Şimdi maş fasulyesi salatasını birlikte hazırlamaya başlayabiliriz

Maş fasulyesi salatası için gerekli olan malzemeler

2 su bardağı maş fasulyesi
45 tane yeşil soğan fakat sadece beyaz bölümleri
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
45 tane kornişon turşusu
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 yemek kaşığı nar tanesi
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır konservesi

Sos için malzemeler

Damak tadınıza uygun şekilde limon suyu
Koruk suyu ya da isteğe bağlı nar ekşisi
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber, sumak ve nane

Maş fasulyesi salatası yapılışı

Maş fasulyesi salatası için, fasulyeleri bir gece önce suyun içinde ıslatmanız gerekmektedir Fakat fasulyeyi ıslatmazsanız, suyun içerisinde 34 saat bekletip, salatanın hazırlığına başlamanız gerekir Bundan sonra tencerenin içerisine koyacağınız maş fasulyesine su ilave edip, orta ateşin üzerinde yaklaşık 1520 dakika kadar haşlayın Bu sırada fasulyelerin pişmesini kontrol etmeyi ihmal etmemelisiniz Bunun nedeni maş fasulyeleri dağılmadan pişirmeniz gereğidir Bu arada söylemeden geçmeyelim, maş fasulyesi haşlanırken biraz kötü kokar Yeterince haşlanan fasulyenin suyunu süzün ve bir yere koyarak ılınmasını bekleyin

Bu sırada salatanın içine ilave edilecek olan diğer malzemeleri doğrayın Yeşil soğan, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın Bunların hepsini ayrı yerlere koyun Közlenen kırmızı biberi ve kornişon turşusunu da küçük parçalar halinde doğrayın Şimdi maş fasulyesi salatası için sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz Bir kasenin içerisinde limon suyunu, koruk suyu ya da nar ekşisi, sızma zeytinyağı, tuz, kuru nane, sumak ile karabiberi koyarak karıştırın

Ilınan maş fasulyesini uygun bir kasenin içerisine alın Bunun içerisine sosu döküp karıştırın Salatanın sosunu erken koyuyoruz ki, salata sosu içine çeksin ve daha lezzetli olsun İçerisine mısır konservesi, doğradığınız kornişon turşusunu, közlenen kırmızı biberi koyup, bunları da malzemelerle karıştırın Yeşillikleri henüz içine koymayın Bunun sebebi sosla beraber kalıp pörsümemeleri içindir

Maş fasulyesi salatasını konuklarınıza ikram servis edeceğiniz zaman, içerisine doğranana yeşillikleri ilave edip karıştırın Üstüne nar tanelerini de serpin Maş salatasını konuklarınız oldukça beğenecektir

Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,801Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt