MARUL Galenos, bostani marulda soğukluk olmadığını, ama gül suyu değin soğukluk olduğunu söylemiştir Onun, rutubeti, pancar ve ebegümecinin rutubeti aralarında yer alır Bazılarına göre, marulun inşa ve kuruluk bakımından lahanayla pazı türü sebzeler arasında yer aldığı söylenir Ben, onun üçüncü derecede soğuk olduğunu söylediklerini açıklama ediyorum Hekimlere tarafından, beslenme olarak zararlı ya da pek eksik besleyicidir Bu doğru değildir Marul, ikinci derecede soğuktur YARARLARI Marulun arıtıcı, büzücü ve söktürücü özellikleri yoktur Tuz , ekşi gibi özellikleri olmadığı için, bundan oluşan kan, diğer sebzelerden oluşan kana tarafından daha kırmızıdır pişmiş marul besleyicidir Marul, sıvıların birbiri ile uyuşmazlığından doğan şikayetlerde yararlıdır Yıkanmış marul iyidir Yıkayıp Temizlemek, marulun gaz yapıcı özelliğini artırır ve bununla birlikte tüm sebzelerin soğukluğunu fazlalaştırır O, çabucak hazmedilir Sinirsel şikayetleri (hastalıkları) önler ŞİŞLER Yangılı şiş ve ödemler üzerinde etkilidir Büyük ödemler üstünde etkin olamaz HAREKET ORGANLARI Eklemler üstüne dışında (yakı, lapa) uygulandığında yardımsever olur BAŞ ORGANLARI Çiğ ya da pişmişi, uyku verir; dolayısıyla uykusuzluğu giderir Sayıklamayı önler Keza başı güneşte yanmaktan korur Bu drog, tıkanıklıkların ilacıdır GÖRME Yabani marulun sütü, kornea yaralarını temizler Bostani marulun sütü de benzer etkiyi gösterir Marul külü, yanıklar için kullanılır Yabani marul sütü, kirpiklerin dökülmesini önler Yenmesi, göze hasar verir DIŞARI ATAN ORGANLAR Onun tohumu, meniyi kurutur, cinsel arzuyu azaltır; orgazmı yavaşlatır ve ben bu Yararların onun tohumunda görüldüğünü söylüyorum Yarım dirhem marul sütü, suyla içilirse, bağırsaklarda ishal etkisi yapar Büyümüş göbekli bostani marulun sütü, yabani marul sütüne yakın etkiye sahip olur Marulun bağırsaklar üzerinde ishal veya kabız etkisi yoktur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.